Kutlu Doğum Programları

prev next

Yağmur, duysam içimin göklerinden sesini

Yağarsın; taşlar bile yemyeşil filizlenir

Yıldırımlar parçalar çirkefin gövdesini

Sel gider ve zulmetin çöplüğü temizlenir

Yağmur, bir gün kurtulup çağın kundaklarından

Alsam ölümsüzlüğü billur dudaklarından

Yağmur, sana hicret eden bir Kureyş de ben olsaydım...

Ümmetine bereket vesilesi olan bir Nebi... Susuzluktan dudağı çatlayan gönüllerin, taşa dönmüş yüreklerin Yağmur iklimine girişi...Hicretini O'na yapan kutlu bir ümmet, kutlu bir doğumla gelen  Nebi...

Gelişiyle insanların, hayvanların, bitkilerin hatta cansız varlıkların değer bulduğu bir Nebi'nin ümmeti olan bizler şu günlerde yine gönüllere, hayatın her safhasına doğacak bir kutlu doğumu idrak ediyoruz. Bakışlarımız O'nun çehresine değmese de Kur'an'ın anlamını yüklenen Onun sünneti ellerimizden tutuyor, götürüyor bizi Asrı Saadet iklimine. Sımsıkı sarılacağımız Kur'an ve sünnet. İşte kendine meftun olunan Nebi'nin ümmetine emaneti.  Her nefesi bu emanetlerle almak, Allah Rasulü'nün yüreklere doğduğu an ve her bir doğum, Rasulullah'ın elinden yüreklerin yeniden inşası...

Her tökezleyişimizde bizi düştüğümüz yerden kaldıracak, tekrar kaldıracak, her kaldırışında yeniden inşa edecek en güzel örneğimizi bir nebze olsun tanıma ve O'nunla hayatı anlamlandırma adına Anadolu Aile Derneği bu yıl da eğitim ve sosyal alandaki hizmetlerini ümmetin istifadesine sunmuştur.

Eğitim Alanı Faaliyetlerimiz:

17 Şubat 2015 tarihinde “Medine Döneminde Rasulullah'ın İnsanı İnşası”  programı, alanında uzman Vakfımızın hocaları tarafından icra edilerek 6 hafta sürmüştür. Program, geçtiğimiz yıl yapılan “Mekke Döneminde Rasulullah'ın İnsanı İnşası” programının devamı niteliğindedir.  Müslüman kimlik ve şahsiyetinin oluşturulmasında izlediği metod ve usuller ile içinde bulunulan ortam ve şartlarda izlenilecek aşamalar ile ilgili bilgilendirme Mekke dönemine ait seminer dizisinde yapılmıştı. Medine dönemi seminerlerinde ise İslam Devleti'nin kuruluşuyla birlikte sosyal hayatın inşası, gayri müslimlerle ilişkiler, savaşlar ve toplumun yaşamış olduğu hadiseler ve sebepleri düzenli olarak katılan 135 öğrencimize aktarıldı. Program belli bir sistematik içerisinde sürdürülmüş, yoklamalar ile süreklilik, verilen ödevlerle bilgilerin pekiştirilmesi ve pratize edilmesi sağlanmıştır. Böylelikle eğitimin her aşaması yani bilgilendirme, yönlendirme ve uygulama adımları gerçekleştirilmiştir.

Seminerlerimizin konu başlıkları ve sunumu yapan hocalarımızın isimleri şu şekildedir;

1.Medine’de Sağlam Bir Toplumun Oluşmasında Rasulullah’ın (sav) İcraatları (Musab SEYİTHAN)

2.Medine’de Savaş Hali ve Tüm Kuvvetlerin Müslümanlara Karşı Toplanması (Musab SEYİTHAN)

3.Savaşlarda Müslüman Kadınların Rolü (Kadir KESİCİ)

4.Asr-ı Saadette Yahudilerle İlişkiler (Prof.Dr. Ali AKPINAR)

5.Medine’de Münafıklar Bloku; Ortaya Çıkışı, Tehlikeleri ve Kısıtlanmaları (Hasan Basri BALCI)

6.İfk Hadisesi ve Bize Anlattıkları (Hasan Hüseyin ASLANTÜRK)

Seminer katılımcıları, sınav öncesinde bu programa katılan 6 kişinin sunumu ile seminerlerin müzakeresini yapmış ve program boyunca almış oldukları mesajlar ışığında hizmete ve amele yönelik projelerin tespitini yapmışlardır.

Sınav sorularının hazırlanması, sınav ve ev ödevlerinin değerlendirilmesi Musab Seyithan, Kadir Kesici ve Müslim Yurtman hocalarımız tarafından hassasiyetle gerçekleştirilmiştir.

Seminerlerin sonunda katılımcılar ile yapılan röportajlar, seminerlerin isabetli olduğu ve devamının yapılması yönünde olmuştur.

Sosyal Alandaki Faaliyetlerimiz

Kuşu ölen bir çocuğun bile ziyaretini kendisinden öğrendiğimiz Kutlu Nebi’nin sünnetini hayatımıza yansıtmak amacıyla önceden belirlenen kurumlara ziyaretler gerçekleştirilmiştir. İlk ziyaretimiz Dr. Faruk Sükan Hastanesi-Yeni Doğan Servisine olmuştur. Kutlu Doğum Haftasında dünyayı teşrif eden 60 bebeğin aileleri tebrik edilmiş, salih/saliha kullardan olmaları duaları ile hazırlanan hediyeler takdim edilmiştir.

İkinci ziyaret adresimiz Meram Tıp Fakültesi Hastanesi- Çocuk Servisi ve Onkoloji Bölümüne olmuştur.  Çocuk Servisinde tedavi gören 55 çocuğa oyuncaklar, annelerine Peygamber Efendimizin simgeleyen gül takdim edilerek acil şifa dileklerinde bulunulmuştur. Aynı hastanenin Onkoloji Bölümünde tedavi gören 50 hastaya geçmiş olsun dilekleri iletilmiş,  şifa olması temennisi ile zemzem, hurma ve Hastalar Risalesi isimli kitapçık takdim edilmiştir.

Kutlu Doğum özel ziyaretlerinin son adresi Selçuklu Belediyesi Nikâh Salonu olmuştur. “Ailemiz Son Kalemiz” sözü çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz 10 Çiftin nikâh törenine katılan çiftlerin mutluluklarına ortak olarak kutlu teşrifin hatırına çiftlerimize hediyeler takdim edilmiştir.

Anader Gençlik Kolları tarafından hazırlanan "Peygamber Efendimiz Evimize Ziyarete Gelse" adlı piyes, Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu’nda öğrenci ve velilerine sahnelenmiştir.

Ayrıca Eleman Yetiştirme Kursu öğrencilerimizin velilerine özel hazırladığı, video gösterileri, ilahiler ve tiyatronun yer aldığı program da Efendimiz (s.a.v) salavatlar ile yâd edilmiş, program sonunda katılımcılara gül lokumu ikram edilmiştir.