Özel Kahvaltı ve Hasbihal Programı

Anadolu Aile Derneği'nin (ANADER) 10 Mart 2018 Cumartesi günü düzenlemiş olduğu "Özel Kahvaltı ve Hasbihal " programı Öncü Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

HZ. PEYGAMBER, VEDÂ HUTBESİNDE ŞÖYLE BUYURMUŞTUR: KADINLAR SİZE ALLAH'IN EMANETİDİR.
Kahvaltı ikramı ile başlayan programa yaklaşık 400 kadın katıldı. Program Anader Halkla İlişkiler Sorumlusu Hümeyra Kargülü'nün selamlama konuşması ile devam etti. Kadına insanî mücadelesini dile getiren Kargülü, ''Kadın annedir, eştir, cennetin ayaklar altına serildiği değerli bir varlıktır. “Sizin dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: Güzel koku, kadın ve göz bebeğim kılınan namaz” diyor peygamberimiz. Bize bu değer 1439 sene önce verildi. “Kadınlar hakkında Allah’tan korkunuz. Çünkü siz onları Allah'ın emaneti olarak aldınız.'' Hz. Peygamber, Vedâ Hutbesinde böyle buyurdu ''diye konuştu.
İmanı kuvvetli olan iki hanım, Nesibe Hatun ve Nene Hatun'a değinen Kargülü, “En güzel dünya nimeti, insanın sahip olabileceği nimetlerin en hayırlısı: Zikreden dil, şükreden kalp ve insanın iman doğrultusunda yaşamasına yardımcı olan kadındır” dedi.
KONYA'YA BEREKET BIRAKMAYA GELDİK
Dilruba Evleri Kurucusu Hatice Okur ''Yaratılan Her Şeye Merhamet'' konulu bir sunum gerçekleştirdi. Müslüman akarsu gibidir. Gittiği yere bereket ve yeşillik götürür. Oraya bereket bırakır, gideceği yere de bereket alıp götürür. Konya'ya bereket bırakmaya ve gittiği yere bereket götürmeye geldiğini belirten Okur, ''Eteğimizdeki taşları dökmenin, zihnimizi tekrar kontrol etmenin tam zamanı. Yeni nesil bize emanet, onların eğitimlerinin önemini kavramamız gerek. Çocuk yetiştirirken yüreğimizi ortaya koymalıyız. Önce niyet etmeliyiz. Unutmayalım dinde her şey niyetle başlar. Güzel hizmetler ve çocuklarımıza verilen eğitimin verimli olması için niyet etmeliyiz. Biliyorsunuz Peygamberimiz yaşayan Kur'an'dı. Bu nedenle yeni nesil de yaşayan örnekler istiyor. Çocuklarınıza dokunun, değer verin, çocukların aklında soru işareti bırakmayın. Onları ayetlere bakarak yetiştirin'' dedi.
Hz. Peygamber döneminde mala mülke önem verilmediğini söyleyen Okur, ''Bizler, ''Kuru ekmek yiyen Amine'nin oğluyum ben'' diyen peygamberin ümmetiyiz. Büyük binalar yapılıyor ve çocuklar anne, babasını küçük kulübelere terk ediyor. Müslüman ihtiyaca göre hizmet eder.Bu nedenle ihtiyacı olana hizmet etmeliyiz. Arkadaşlar düşünmeye başlayalım zamanın geri dönüşü yok. Anda yaşıyoruz, düşeni gördüğünüzde tutun kaldırın'' dedi.
Anader tarafından çocuklara ikramların dağıtılması ile devam eden Özel Kahvaltı ve Hasbihal programı, Anader Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kıvrak'ın, Hatice Okur'a günün anısına hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

...