İLAHİYAT ÖNLİSANS PROGRAMI

Anadolu Aile Derneği çatısı altında, Açık Öğretim İlahiyat derslerini takviyenin yanında, İslamî ve pozitif ilimleri sistemli bir eğitim programı ile öğrencileriyle buluşturmayı amaçlayan bir kurumdur.

NEYİ AMAÇLIYORUZ?

İlim ile irfanın arasının açıldığı, bilgininin değerinin, sahibine kazandırdığı maddi karşılık ile ölçüldüğü ve bilgi ahlakının kaybolduğu bir dönemde yaşıyoruz. İnsanlık için bilgi, hiçbir dönemde bu kadar ucuz ve ahlaktan yoksun olmamıştı.

Böyle bir dönemde, sizi ilmin ve irfanın sofrasında buluşturacak, ufkunuzu sahiplenecek, maddi ve manevi kazanımların elde edilmesine vesile olacak bir programla buluşturmayı amaçlıyoruz.

PROGRAM HAKKINDA

Üç yıl süren program, derslerin her yıl 30 haftaya yayılmasıyla icra edilir.

Kur'an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam, Siyer, İslam Tarihi, Dinler Tarihi gibi temel İslam Bilimleri derslerimizin sabitelerini oluşturur.

Bunun yanında Pedagojik Formasyon adı verilen Eğitim Bilimleri dersleri ve seçmeli olarak Hitabet Teknikleri, Kişisel Gelişim, Edebiyat, Osmanlıca gibi dersler de programa dahil edilir.

PROGRAMIN HEDEF KİTLESİ

Muhatap kitlemiz, örgün eğitime çeşitli nedenlerle devam etmeyip Açık Öğretim İlahiyat Fakültesi'nde eğitimini sürdüren yahut herhangi bir eğitim kurumunda öğrenimini devam ettirmeyi düşünmeyen "İmam Hatipli" genç kızlardır.

MİSYONUMUZ

Akademik bilgi olarak donanımlı, aklı İslamî ilimler ve pozitif bilimlerle aydınlanmış, kalbi de içinde yaşadığı toplumun yararına gönüllü bir şekilde iş yapma telaşında olan bir neslin yetişmesine katkıda bulunmaktır.

VİZYONUMUZ

Kadının özel konumuna yaraşır biçimde nezih ortamlarda hakikatle buluşmasına vasıta olmak ve özellikle İslamî düşünce sisteminin temel ilkelerini benimsemiş, ilmi yalnız sözlü kültürden değil, kaynağından alma becerisiyle donatılmış, sağlam bir teorik çerçeve içinde hayat bulmuş hizmet projeleriyle çağdaşlarına ufuk çizme seviyesini edinmişgençler yetiştirerek alanında öncü bir kuruluş olmaktır.

KAYIT ŞARTLARI

Yürümüş olduğunuz yola "Anader İlmî Araştırmalar Merkezi"yle ışık tutmak isteyen Anader, gerekli şartlara sahip olup bu eğitim programında yer almak isteyen herkesi  20/08/ 2014- 15/09/2014 tarihleri arasında kayıt yaptırmaya davet ediyor.

Kayıt için gereken şartlar:

o 18-24 yaş arası olmak

o Açık Öğretim İlahiyat Fakültesi'ne yeni kayıt yaptırmış olmak yahut İmam Hatip Lisesi mezunu olmak

Programımız genç kızlara mahsustur.

PROGRAMIN ÖĞRENCİYE SAĞLADIĞI AVANTAJLAR

o Alanında uzman, tecrübeli, örnek eğitimcilerden eğitim alma imkanı.

o Konferans ve seminerler

oKültürel gezi ve etkinliklere katılım

oİlahiyat derslerini başarıyla vermenin yanında kaliteli bir sosyal topluluğun parçası haline gelerek, uygun bulunan konumlarda hizmet etme olasılığının sunulması

2014-2015 yılında İlahiyat Önlisans Programı 16 öğrencimiz ile devam etmiştir.

Kadromuz

1. Sınıf 1. Dönem Eğitimci Kadrosu